Fiber i Kvarnviksområdet

Hannäs socken

I   English   I   Svenska   I

Fiber i Kvarnviksområdet

Zitius Fiberinformation Kvarnviksområdet


2017-11-30

Ett företag från Gamleby projekterar och ska komma med förslag hur det ska dras, och sedan måste berörda markägare kontaktas för godkännande.


/AstaZitius Fiberinformation i Kvarnviks Bygdegård


2017-10-03

Det framkom vid informationen att det är viktigt att man anmäler sig nu!!!!

Då man snart stänger ner anmälan.


För att Skanova och entreprenören ska kunna se hur fibern ska dras och att man så småningom är välvillig till markavtal mm så det inte blir någon stopp på vägen. Detta gäller området Fåfalla-Holmbo-Kvarnvik-Larum-Nora-Hällingsfall-Rumhult-Gärdsnäs-Slottet.


/AstaZitius Fiber i Holmbo - Kvarnvik - Rumhult - Gärdsnäs


2017-08-29

I dax läget är det Telia/Zitius som sökt och fått bidrag för Holmbo Kvarnvik Rumhult Gärdsnäs. De har även en upphandling ute som avslutas tisdag. Det kommer att vara info i bygdegården för Telias område 3/10. Då vi hoppas att det klarnar lite mer.  /Astrid-MarieNu har du möjlighet att dra in Öppen Fiber i ditt hus.


2017-07-13

Fler och fler är intresserade av fiberanslutning och efterfrågan är större än någonsin.

Boende i Kvarnvik, Holmbo och Rumma har nu chansen att beställa fiberanslutning med upp till 1000 Mbit/sek för 21 900 kr.


Är du intresserad av att dra in fiber?

1. Anmäl ditt intresse på fibertillalla.se

2. Skicka in ett signerat avtal digitalt via fibertillalla eller per post

3. Prata med dina grannar. Chansen att vi får fiber ökar ju fler som är   

    intresserade!

Gör detta senast den 31 juli 2017!Bredbandsstöd - Vi ger oss inte


Valdemarsviks-Bladet Nr 3/2017-03-24 (Resumé)

Företaget Zitius (ingår i Telia) ansökningar prioriterades inte vid denna beslutasomgång. Konkurrensen var hög.


Kommande beslutstillfällen blir i april, när 5 Mkr ska fördelas, och senare även i slutet av året. Länsstyrelsen tror att det i slutet av året ska finnas 50 Mkr att fördela. Pengar kommer därefter årligen att finnas tillgängliga att fördela fram till 2020.


Det absolut viktigaste i det här skedet, är att alla som har minsta intresse av en fibernätsutbyggnad, anmäler sitt intresse till fibertillalla.se eller till sitt fiberombud.


Det stora engagemanget som finns ger goda förutsättningar för att vi ska få fiber till vår landsbygd. /Tomas Zingmark/IT-strategFiberinformation


2017-03-16

Den här gången missade vårt område chansen till att få pengar till fibernätet pga. av att ansökningen inte var komplett utan det fattades avtal mellan de olika aktörerna så Länsstyrelsen behandlade inte vårt område alls. Vi får jobba vidare till nästa omgång i höst. Vi ger oss inte hör av dig till oss fiberombud. /AstaFiberinformation


2017-02-08

Telias dotterbolag Zitius har sökt pengar från Länsstyrelsen för att gräva bredband i området Gusum syd vilket även innefattar adresserna i vårt område Fåfalla-Holmbo-Kvarnvik-Hällingsfall-Rumhult-Gärdsnäs-Slottet-Rumma. De räknar med att få svar inom 8 veckor. Om de får ett positivt svar och pengar biviljas, kan det bli aktuellt till hösten med att börja en projektering.


Vi väntar med spänning på fortsättningen. /AstaFibermöte i Valdemarsvik


2016-11-22

Fibergruppen som jobbar i Valdemarsvik har gjort en ansökan för Fåfalla-Holmbo-Kvarnvik-Hällingsfall-Rumhult-Gärdsnäs-Slottet-Rumma. De gör ett utskick och det måste bli uppemot 80% av de fastboende som anmäler sig, om de ska få några pengar.


Arbetsgruppen som kallar sig Sydgusum har tryckt upp en broschyr som ska delas ut. Var och en bör anmäla sig på fibertillalla.se. Det bör vi alla göra som vill ha fiber, även om det inte ser ut som vi är med i den här svängen.


Förutsatt att Länsstyrelsen beviljar inlämnad ansökan om stöd kommer anslutningsavgiften att vara 21 900, per anslutning inkl. moms, för ett nyckelfärdigt fiberjack.


Alt 1. Många företag hämtar sina uppgifter hos Fibertillalla, så därför är det bra att alla gör en

anmälan på sidan fibertillalla.se.


Alt 2. Du kan skicka intresseanmälan till Asta: astrid-marie.jonsson@atvidaberg.se


Alt 3. Om du inte just nu har tillgång till dator, lämna intresseanmälan till Asta:

0123-340 12, 0705-53 40 12Möte i bredbandsgruppen


2016-09-18

Vi i arbetsgruppen har sammanställt en lista över alla adresser som anmält intresse att få bredband via fiber. Listan innefattar 123 adresser.


Vi fortsätter arbetet med att ta kontakt med några företag som kan vara behjälpliga med den fortsatta processen, nämligen Bredbandgruppen, IP-only och Zitius.


Det är många steg till innan vi har något så konkret som pris.


Gruppen består av Astrid-Marie Jonsson, Magnus Karlsson, Peter Svan, Hans Wincent, Bo Johnsson, Kenneth Söderwall och Kristina Andersson.Bredband via fiber på landsbygden


2015-11-12

Enligt regeringens mål ska 90% av Sveriges befolkning ha minst 100 Mbit/s senast 2020.


Framtidsgruppen träffade representanter från Åtvidabergs kommun, Länsstyrelsen och Rockan och diskuterade utbyggnad av bredbandsnätet inom Hannäs socken.


Fiberkabel finns i dagsläget längs väg 744 från Falerum fram till Hannäs kyrka, och vidare därifrån till E22. Rumma, Gärdsnäs, Kvarnvik, Holmbo, dvs. större delen av socknen saknar tillgång till fiber.


Vi vet att kopparlinan kommer att tas ned i framtiden, dock inte när. Utan fiber finns bara mobil uppkoppling som alternativ. Ju fler som använder mobilnätet, ju sämre fungerar det.


Det upprop som gjordes i HIF:s majnummer gav svag respons. Få har svarat att de är intresserade av fiber. Det krävs att en större del av hushållen anmäler intresse för att få någon operatör att vilja satsa på en utbyggnad.


Bredband via Fiber

Fiber i Fåfalla - Holmbo - Kvarnvik - Larum - Nora - Hällingsfall - Rumhult - Gärdsnäs - Slottet


  • Fiberombud

Asta Jonsson

0123-340 12, 0705-53 40 12

astrid-marie.jonsson@atvidaberg.se


  • Zitius
Copyright  ©  All Rights Hannäs socken

2019-05-21

Webmaster sonja.palmberg@gmail.com