Service

Service

Bibliotek

finns i Åtvidaberg och Valdemarsvik. Sjöberga lanthandel är biblioteksombud. I lanthandelns servicepunkt kan du nu hämta och återlämna lånade böcker och annan media från Åtvidabergs bibliotek.


Bensin och Drivmedel

Qstar har försäljning av drivmedel vid Sjöberga Lanthandel i Kvarnvik. Tanka under årets alla dagar 24 timmar om dygnet. Tanka med QSTAR-kort, Bankkort, MasterCard, VISA, m. fl.


Bredband och IT

Fiberkabel finns längs Hannäsvägen från Falerum till Hannäs kyrka, från kyrkan till Sjövik, och Rockan ut till E22. För övrigt är det tills vidare mobil uppkoppling som gäller.

Åtvidabergs kommun har beviljats stöd från Post- och Telestyrelsen för fiberutbyggnad, som möjliggör att kommunen kommer att kunna erbjuda fler åtvidabergare anslutning till fiber.

Information och lista över berörda fastigheter.


Dagstidningar

Utdelning av papperstidningar upphör fån 26 mars 2024!


Hemsändning av varor

Dagligvaror  kan köras hem till åretrunboende  som bor minst 2 km från affären. Om den boende är berättigad till färdtjänst kan varor hemsändas även om avståndet är kortare än 2 km.


Polisen i Åtvidaberg

Områdespoliserna utgår från Linköping och är på plats i Åtvidaberg flera arbetspass i veckan.. Varje torsdag hålls receptionen öppen på polistationen på Stenhusgatan.


Postkontor

Lantbrevbäraren delar ut post dagtid till alla hushåll varannan helgfri dag. Varannan vecka måndag - onsdag - fredag, och den andra veckan tisdag - torsdag. Brev skickar man från sin egen brevlåda genom att lägga dem i en större plastpåse och låta överdelen av påsen hänga ut mellan lådan och locket.

Posttjänst i glesbygd finns för dig som är över 80 år eller har någon typ av funktionsnedsättning som hindrar dig från att ta dig till en vanlig brevlåda eller ett postombud.


Servicepunkt på landsbygden

Åtvidabergs kommun förbättrar servicen för dig på landsbygden och startar kommunala servicepunkter på prov under ett år. Servicepunkten i Hannäs drivs i samverkan med Sjöberga lanthandel.


Självserviceportal - Gör ditt ärende digitalt

I Åtvidabergs kommuns självserviceportal kan du sköta dina ärenden digitalt från en dator, mobil eller surfplatta. Kommunen jobbar hela tiden med att ta fram fler e-tjänster som ska göra det enklare för dig medborgare att skicka in och följa dina ärenden hos kommunen.


Systembolag

Sjöberga Lanthandel i Kvarnvik är ombud för systembolaget med fullt sortiment. Ring, faxa, maila eller lämna beställningen senast tisdag kl. 18.00 och varorna kommer till butiken på torsdagen senast kl. 16.00.

Därutöver finns systembolag i Åtvidaberg och Valdemarsvik.


Sjöberga Lanthandel

Kvarnvik             0120 - 400 83

är ombud för:


 • Apoteket • DHL

 • Schenker


 • Svenska spel

   

  • Systembolaget


  och har följande service:


  • Bensin och diesel


  • Hemsändning av varor