Kurser

Kurser

ELDÖGA ~ Vardagsekologi, självförsörjning och överlevnad med odling, permakultur, hantverk, konst, kurser och experimentell verksamhet


Mitt fritidshus Lövudden  har jag för avsikt att utveckla till en plats för kvalificerad och målinriktad utbildning inom ämnen som har med vardagsekologi, självförsörjning, resiliens, permakultur och överlevnad att göra. Olika strukturer och former för detta prövas och  några gratis dagskurser erbjuds på helger under sommarhalvåret.

Alla kurserna har samma koncept: De håller på i en dag (lördag eller söndag) och börjar klockan 10 och slutar när det passar. Det kostar inga pengar. Det går att bo på kursplatsen i olika hus eller i tält. Egen mat medtas alternativt råvaror till gemensam matlagning. Kursernas nivå och innehåll anpassas på ett flexibelt vis till kursdeltagarna och ingen särskild förhandskunskap är nödvändig.


Jag öppnar också upp för fler avgiftsbelagda beställningskurser i varierande ämnen och utföranden. Vid behov kan jag med kort varsel anordna kurser med varierande utsträckning i tid och omfattning.


Lövudden befinner sig 7 mil sydöst om Linköping, nära byn Hannäs och vid en av de nordvästra vikarna av sjön Vindommen.Heléns keramik


Sugen på att prova att dreja?


Ni bearbetar leran och provar att centrera på skivan. Skulle det mot förmodan vara knepigt så får ni hjälp.


Om du önskar att dina alster bränns och glaseras så ordnar jag med finputs, bränningar och glasering och de är färdiga för avhämtning efter några veckor.


Tillfälle att skapa din egen trädgårdskonst

Söndagar kl 09.00-14.00 under Maj och Juni skapar ni era egna konstverk

Vi tar ett litet uppehåll för en enklare lunch,

samt 1 kg Lera, efterbearbetning och glasyr ingår i priset 1600 ,-
Ring eller maila för anmälan 0702-63 31 53, helen.jerrebrant@telia.com


Heléns Keramik på InstagramKarolinas HR-krafter


Karolinas HR-krafter har funnits sedan 2018 men det är först under hösten 2022 som jag börjat etablera mig här i bygden. Jag har tidigare arbetat i Linköping, men bor nu i Rumma sedan sex år tillbaka.


Jag erbjuder kurser, workshops, föredrag och individuell vägledning inom området främjande och förebyggande hälsa. Jag utför också energihealing för behandling av smärta och andra kroppsliga besvär.


Jag är beteendevetare och stresspedagog, och har jobbat med utbildningar och coachning sedan 2002. Läs mer om mina tjänster och mitt kursutbud på min hemsida.LoBells Hundsport


Arrangör

  • Eldöga
    Jan Gustafson-Berge
    kosmotopia@gmail.comVi erbjuder:

- Privatträning

- Gruppträning ( Vi skräddarsyr efter era önskemål, pm:a vid intresse)

- Hyra agilityplan


Vi har många års erfarenhet av träning och tävling och håller träningar inom Agility, Rallylydnad, Tävlingslydnad, Grundlydnad, Aktivering och problembeteenden.


Pm:a, ring eller maila vid frågor, vi löser det mesta.Naturkunnig.se


Den digitala utbildningen Naturkunnig är till för dig som vill lära dig mer om Sveriges natur. Du kanske tycker om att vara i naturen och vill få mer kunskap om hur allting hänger ihop?


Naturkunnig är en rolig och lättillgänglig introduktion till den svenska naturen. Den är helt kostnadsfri, 100 % kravlös, och du genomför den i din egen takt när det passar dig.


När du registrerat ett användarkonto får du till gång till dina egna utbildningssidor. Därifrån kan du se alla tillgängliga kurser, påbörja kurser och följa dina framsteg. Här kan du också se utmärkelser som du tilldelas när du slutför de olika kurserna.


I grundnivån ingår nio kurser; Sveriges natur, Odlingslandskap, Skogsmark, Naturvård, Våtmarker, Grön infrastruktur, Invasiva arter, Skyddad natur och Samla in data och rapportera. Inom varje kurs finns ett antal delmoment. Varje delmoment avslutas med ett kort quiz.YogaNatur.se


YogaNatur.se drivs av mej, Maria Svensson som är uppväxt på en gård i Hannäs. Sedan augusti 2018 förenar jag två saker jag verkligen brinner för; yoga och natur, i företaget YogaNatur.se.


Jag har utövat yoga i 15 år, och våren 2018 tog jag chansen att utbilda mej till instruktör i Medicinsk yoga. Hösten 2018 fortsatte jag med en lärarutbildning i kundaliniyoga.


Friskyoga och stolsyoga som har sin grund i kundaliniyoga, är yogaformer med enkla och effektiva rörelser i kombination med medveten andning. Rörelserna varvas med vila och avslappning.


Yoga går bra att utöva för såväl gammal som ung, och passar speciellt bra för dej som känner av besvär från rygg, axlar och nacke.


Vi har flyttat vår verksamhet till Rumma Finnbygget.


Vi ses!
Lollo & Bella med flock